Van Beelen Advocatuur Lochem

Maak kennis met mijn kantoor !

 

Na bijna tien jaar werkzaam als advocaat ben ik in 2013 voor mezelf begonnen. Een eigen kantoor waar uw belang centraal staat. Een kantoor waar het vinden van de juiste balans tussen prijs en kwaliteit centraal staat.

 

Kwaliteit

 

Het lijkt een open deur, maar kwaliteit is geen vanzelfsprekendheid. Als u een advocaat of jurist nodig hebt, kunt u maar beter kritisch zijn bij uw keuze voor een advocaat. Een verkeerde keuze kan u veel geld kosten en ellende opleveren.

 

Uw advocaat moet deskundig zijn, realistisch en eerlijk durven te zijn en de kwestie zo snel en goed mogelijk voor u willen oplossen. Ik ben daarom kritisch op wat ik doe voor klanten en wat ik kan betekenen ( en soms juist niet kan betekenen). Dat scheelt u tijd en geld. Ik neem wél graag de tijd om u goed voor te lichten en duidelijk aan te geven wat in uw geval de beste of betere oplossing is. Het gaat tenslotte om u en uw belang. U moet weten waar u aan toe bent.

 

Kwaliteit zit ook in kennis van zaken. De advocaat die van ieder rechtsgebied alles weet moet nog geboren worden ! De meeste advocaten geven duidelijk aan welke rechtsgebieden tot hun specialisme behoren. En zo hoort het ook. Zelf ben ik gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden, algemeen verbintenissenrecht, aanbestedingsrecht, arbeidsrecht, bouwrecht en ruimtelijk ordeningsrecht. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen over uw specifieke probleem. Samen met u bekijk ik dan of ik u kan helpen. Kan ik u niet helpen, dan verwijs ik u –waar mogelijk- graag door naar een collega advocaat die u wel kan helpen. Uiteraard zonder kosten !

 

Prijs

 

Natuurlijk heeft u ook belang bij een redelijk tarief. Maar vergis u niet. Kwaliteit heeft zijn prijs en bovendien een laag tarief maar vele onnodige uurtjes zorgen ook voor een hoge rekening ! Maar het begint natuurlijk wel bij een redelijk uurtarief en dat uurtarief hoeft ook niet geheim te zijn ! Als klant mag u tenslotte best een vergelijk maken. Op die manier krijgt u al een eerste beeld van een normaal uurtarief en kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Mijn eigen uurtarief vindt u dus gewoon op deze website. U bepaalt zelf of dat een redelijk uurtarief is of niet !

 

Minstens zo belangrijk als een redelijk tarief is een eerlijk advies. Het is belangrijk dat uw advocaat goed aangeeft wat de rechtsbijstand tijdens een procedure precies gaat kosten en hoe groot de kans is dat u in het gelijk wordt gesteld. Dat is ook een lastig onderdeel van mijn vak. Een exacte voorspelling van de kosten is vaak moeilijk te maken. Maar een inschatting van de kosten en kansen is wel van groot belang. Ik zal u eerlijk adviseren over de risico’s in een gerechtelijke procedure en de kosten met betrekking tot zo’n procedure. Zo’n advies kan er toe leiden dat u geen procedure start en alsnog in overleg met uw tegenpartij er uit komt.  Dat scheelt natuurlijk heel veel juridische kosten en kan u in sommige gevallen nog wel het meeste geld besparen…..

 

advocaat lochem